Open penitentiary center

Site
Tarragona
Client
Departament de Justícia representado por infraestructures.cat
Total Area
6,079 m²
Date
2020
Status
Under Construction
Collaborator
JAAS Arquitectes
Generation of an OWN IDENTITY through an exercise of formal coherence, typological and volumetric, evolving the design of a conventional sanitary typology.
EVOLUTION of the design of a conventional sanitary typology, maintaining all the functional advantages of the clarity of the orthogonal organization of all the rooms of the functional program, and reducing the circulation distances by turning their pieces.
MAXIMIZATION of NATURAL LIGHTING and PRIVACY of all rooms by means of an exercise in deformation of the typology of central axis building with perpendicular patios, opening them towards the exterior by a slight turn.
Creation of a main PLAZA in front of the main access as zone of greater activity of the enclosure, emphasized by the greater height of one of its volumes.

Galería