Lycée Français

Location Barcelona (Spain)
Client Lycée Français de Barcelona
Area 3.038 m²
Year 2017
Status Completed-Built
Typology Cultural/Educational
Photography Simón García
Team  Fermín Vázquez, Peco Mulet, Gemma Oje, Javier Artieda

Before its remodeling, this educational complex was the disorderly accumulation of a series of provisional buildings constructed over many years around two early 20th century villas located in the residential neighborhood of Sarrià.

The intervention sets as its objective to better organize the complex and improve the facilities with a new, efficient, representative and functional building, while maintaining and restoring the original pre-existing villa with which it forms a pair and proposes an architectural dialogue.

The new visual and functional relationship between the two buildings is concretized by a porch that allows sheltered and protected circulation between them. The form of the new building evokes the volumetry of the original, establishing a formal link without necessarily subordinating itself to a historicist imitation.