Bassat & Ogilvy Offices

Site
Madrid (Spain)
Client
Grupo Bassat & Ogilvy
Total Area
5.346 m²
Date
2008
Status
Built
Collaborator
bg arquitectura

PHOtos

The offices designed for the Bassat & Ogilvy Group are housed in a building made in the 60s under a modernist aesthetic and are composed of two clearly defined volumes: One of 15 floors and a cube of four plants with a double height central and interior located in the corner of the land. Within this last volume the new offices for the Bassat & Ogilvy Group have been designed.
Areas that are easily recognizable have been projected: Area of Common Zones and Area of Work.
The Common Areas Area comprises access and reception on the ground floor, the dining room on the basement floor and the rest areas on the different floors, directly related to the vertical circulation core. The most characteristic space of the offices is the Central Courtyard on the ground floor. This double height space is located in the center of the building and was conceived as a totally white cube. Its perimeter is defined by thin strips of aluminum and cellular polycarbonate that let you intuit, through reflections and transparencies, the surrounding spaces. In the lower wall of the courtyard have been designed revolving panels that allow, once opened, the incorporation of new spaces and make this area of multiple uses both for the reception of customers and for the organization of special events. For the Work Area it was decided to develop the dense occupancy program within open and flexible spaces taking full advantage of the glazed perimeter of the building.

Drawings