Nestlé’s Headquarters

Site
Barcelona (Spain)
Client
Nestlé
Total Area
7.300 m²
Date
2014
Status
Built
Collaborator
Aguirre Newman

PHOtos

Nestlé sees the need to reform its Corporate Headquarters in Barcelona, which was built in 1976. The result of the competition, which b720 proposes with Aguirre Newman, is a new internal distribution layout, a new facade on its E side and a project Landscaping.
Within this scope, the client expects an improvement to the common spaces and the well-being of the employees, the improvement of the energetic efficiency and to obtain the LEED certification.
In the proposal of facade, b720 proposes the addition of brises on the structure of the existing curtain wall. The façade then gains depth with a microperforated sheetwork that produces shadows to its interior but does not block the view to the outside.

Drawings